Start van hoofdcontent

Stad

nl

KNMI schaalt op naar code rood vanwege windstoten tot 120 kilometer per uur

5 juli 2023, 07.01 uur · Aangepast 5 juli 2023, 08.02 uur · Door AT5

Het KNMI geeft voor de gehele provincie Noord-Holland vanaf 08.00 uur code rood af. Storm Poly, zoals de storm officieel heet, kan zorgen voor windstoten tot 120 kilometer per uur. De waarschuwingen gelden voor nu tot 12.00 uur, daarna is het nog een uur code oranje. Schiphol heeft besloten om voor een groot gedeelte van de dag het vliegverkeer bijna helemaal plat te leggen. 

Inter Visual Studio / Talha Andac

Het KNMI waarschuwt mensen die naar buiten gaan om goed op te letten op afbrekende takken, vallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Ook deelnemers aan het verkeer wordt aangeraden om goed op te letten op de weg en vanwege de windstoten de snelheid aan te passen. 

Volgens de ANWB kan het een "onstuimige woensdagochtendspits" worden en kunnen files in de spits langer duren dan gewoonlijk het geval zou zijn.  

Schiphol

Gisteren besloot Schiphol al om tussen 09.00 en 11.00 uur geen vliegtuigen laat landen, maar het vliegveld heeft nu de keuze gemaakt dat er tot 15.00 uur slechts 'zeer beperkt' vliegverkeer kan worden afgehandeld. Vanwege werkzaamheden aan een landingsbaan en de risico's die met de storm komen, kan er naar verwachting voor een lange tijd maar één van de in totaal zes start- en landingsbaan worden gebruikt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938