Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Halsema sluit vertrek naar Den Haag uit: "Benieuwd naar nieuwe fase nu Rutte stopt"

13 juli 2023, 16.32 uur · Aangepast 13 juli 2023, 16.44 uur · Door Nicolai Brannan

Burgemeester Femke Halsema gaat vertrekkend premier Mark Rutte niet missen, maar waardeert wel zijn jarenlange inzet voor Nederland. "Ik ben benieuwd naar de nieuwe fase." Zelf sluit Halsema een vertrek naar Den Haag uit. 

Halsema heeft persoonlijk altijd goed contact gehad met de vertrekkend premier. "De laatste jaren is het natuurlijk ook overschaduwd, niet het persoonlijke contact, maar de politieke tegenstellingen zijn groter geworden door de toeslagenaffaire, stikstofcrisis et cetera. Ik vind dat je als voorzitter van de ministerraad daar altijd verantwoordelijkheid voor draagt."

Den Haag

Halsema ziet een vertrek naar Den Haag, om bijvoorbeeld lijsttrekker te worden van de lijst GroenLinks/ PvdA niet zitten. "Dat is uitgesloten."

Gisteren liet wethouder Moorman nog weten wel de deur open te houden voor een vertrek naar Den Haag. Moorman gaat er deze zomer 'diep' over nadenken of de stap naar de landelijke politiek de juiste is. 

Meer nieuws over de politieke gevolgen van de val van het kabinet vrijdag in Park Politiek. Dan schuift partijleider van GroenLinks Amsterdam Rutger Groot Wassink aan. De uitzending is om 19.15 uur te zien op AT5.

Heb je een (anonieme) tip, ervaring of informatie die je graag zou willen delen? Klik hier om rechtstreeks contact op te nemen met journalist Nicolaï Brannan of mail naar [email protected].