Start van hoofdcontent

Stad

nl

Regenboogvlag bij Sloterplas in eerste weekend al gestolen

24 juli 2023, 14.20 uur · Aangepast 24 juli 2023, 16.19 uur · Door AT5

In het eerste weekend van de Queer & Pride is de Pridevlag die bij de Sloterplas is gehesen al gestolen. Wethouder Touria Meliani (Diversiteit) noemt het gedrag 'onaanvaardbaar'. Stadsdeel Nieuw-West heeft vandaag weer een nieuwe vlag bij de plas gehesen. 

Wethouder Touria Meliani tijdens het hijsen van de Pridevlag afgelopen vrijdag - Touria Meliani

Vrijdagavond hees Meliani samen met stadsdeelvoorzitter Emre Ünver de vlag om de start van de week te vieren. "Zichtbaarheid is namelijk enorm belangrijk voor de acceptatie en veiligheid van de LHBTIQ+gemeenschap", schrijft de wethouder op haar Instagram. 

Maar zondag bleek de vlag naar beneden gehaald en te zijn verdwenen. De wethouder vindt het gedrag niet kunnen, maar laat het er niet bij zitten. "De vlag wordt weer opnieuw gehesen om te laten zien dat we er zijn voor de mensen uit de gemeenschap en iedereen die hen ondersteunt. Want het blijkt weer dat dit hard nodig is."

Ook stadsdeelvoorzitter Emre Ünver heeft gereageerd op het stelen van de vlag. Hij schrijft in een bericht op Facebook dat geen 'vlaggendiefje' de samenkomst van mensen kan overschaduwen "Ik zag namelijk een groep mensen die niks anders willen dan veilig over straat kunnen en vrij lief kunnen hebben. Ze dansten, lachten en spraken met elkaar op een mooie zomerse dag."

De vlag hangt natuurlijk weer maar belangrijker: niks, ook geen vlaggendiefje, kan de samenkomst van mensen aan de...

Posted by Emre Ünver on Monday, July 24, 2023

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938