Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toch nog incidenten in laatste dagen knip: twee ambulances tegengehouden

24 juli 2023, 16.47 uur · Aangepast 24 juli 2023, 18.12 uur · Door AT5

Twee ambulances met spoed zijn bij de knip op de Weesperstraat tegengehouden, dat blijkt uit het overzicht van incidenten dat wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) vandaag stuurde. De knip is inmiddels al voorbij, de meldingen komen van de laatste dagen dat de Weesperstraat was afgesloten. 

Stefan Bunschoten

Het eerste incident was op donderdag 20 juli. Een ambulance reed richting het centrum toen deze door de slagbomen bij de Weesperstraat tegengehouden werd. De tweede slagboom ging niet open, waardoor de ambulance via het fietspad de knip moest passeren. Een eindje verderop, bij de Anne Frankstraat, werden de hulpverleners nogmaals tegengehouden. Een verkeersregelaar heeft vervolgens telefonisch de slagboom moeten openen. Volgens de bemanning van de ambulance hebben ze ongeveer 1 minuut vertraging opgelopen.

Bij het tweede incident, op 22 juli, stond een ambulance met zwaailicht en sirene opnieuw voor dichte slagbomen. "De bemanning geeft aan dat de eerste van de twee slagbomen probleemloos openging, de tweede set slagbomen bleef echter dicht", valt te lezen in het overzicht van de wethouder. De ambulance moest hierdoor via het fietspad langs de afsluitring rijden. De bemanning geeft aan hierdoor zeker een halve minuut vertraging te hebben opgelopen.

Meerdere incidenten

Er hebben al verschillende incidenten plaatsgevonden rondom de knip. Zo konden automobilisten op 7 juli door de bloembakken die de gemeente heeft geplaatst geen ruimte maken voor een ambulance bij het Mr. Visserplein, waardoor ze op stoepen en fietspaden gingen rijden. Op 11 juli werd een hoogzwangere vrouw en een verloskundige tegengehouden die samen naar het OLVG Oost onderweg waren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938