Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Berghuis bezorgd over selectie Ajax: "Betwijfel of we aan de verwachting kunnen voldoen"

29 juli 2023, 11.47 uur · Door Sammie van den Broek

Middenvelder Steven Berghuis maakt zich zorgen over de kwaliteit van Ajax. Hij begrijpt dan ook dat Dušan Tadić bij de club vertrokken is. 

Dat vertelt Berghuis in een uitgebreid interview met AT5 tijdens het trainingskamp in het Duitse Herzogenaurach. Hij zegt dat het 'op dit moment heel moeilijk in te schatten' is wat voor seizoen dit voor Ajax wordt. "Ajax blijft Ajax. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. En op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen."

Quote

"Ik denk dat Dusan de eerste alarmbel heeft laten afgaan door weg te gaan"

Steven Berghuis

Volgens hem is er een 'selectie nodig die ervoor kan gaan'. "Zodat we die verwachtingen van die mensen kunnen waar gaan maken. En daar maak ik me op dit moment wel zorgen over. En ik denk dat Dusan de eerste alarmbel heeft laten afgaan door weg te gaan."  

Berghuis zegt dat elke Ajax-speler goed kan voetballen. "Maar elke speler heeft ook zijn sterktes en zwaktes. En de kunst is om daar zo'n goede mix van kwaliteiten, mentaliteiten en karakter van samen te stellen, zodat iedereen in zijn sterkte komt. En daar ontbrak het vorig jaar aan. Want je kunt mij niet vertellen dat we vorig jaar een slecht elftal of slechte spelers hadden. En dat is denk ik de analyse die ik heb gemaakt van vorig jaar."

Quote

"Ik sta er nog steeds een beetje 50/50 in. Ik vind dat het uit de hand loopt eerlijk gezegd"

Steven Berghuis

Hij gaat ook in op de slaande beweging die hij eind mei deed na de uitwedstrijd tegen FC Twente. "Ik sta er nog steeds een beetje 50/50 in. Ik vind dat het uit de hand loopt eerlijk gezegd. Richting spelers, maar ook scheidsrechters. Hetgeen wat je over je heen moet laten gaan. (...) Kijk ik mis nu de eerste drie wedstrijden door wat ik heb gedaan. En ik heb uiteindelijk mezelf ermee. Gisteren loopt het ook weer uit de hand bij Twente op de tribune. Dus we hebben wel een serieus probleem hier in Nederland."

"Aan de ene kant sta ik achter wat ik heb gedaan, tot hier en niet verder", vat hij samen. "Maar aan de andere kant vraag ik me wel af of het iets oplost en of het iets heeft opgelost. Behalve dan dat ik de eerste drie wedstrijden mis."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938