Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

OM houdt Derzik H. verantwoordelijk voor fatale messteken Jimmy Schepers

24 augustus 2023, 17.15 uur · Aangepast 24 augustus 2023, 18.06 uur · Door AT5

Het Openbaar Ministerie is van mening dat de 20-jarige Derzik H. de verantwoordelijke verdachte is voor het doodsteken van Jimmy Schepers op het festival Solid Grooves dit jaar. Volgens het OM kan dat bewezen worden door de velen beelden die van het incident zijn bemachtigd. 

Bloemenzee bij restaurant van familie Schepers

Op meerdere beelden die het OM heeft bekeken is te zien dat H. met een mes richting Schepers loopt op het festival. "Hij rent op hem af en richt het mes in de richting van Jimmy", zo verklaart de officier van justitie tijdens zitting van vandaag. "Er zijn ook beelden waarop te zien is dat het moment dat Jimmy wegrent dat er een grote rode vlek op zijn bovenbeen te zien is."

In de zaak staan naast Derzik H. nog twee andere 20-jarigen terecht, Guillermo G. en Arginio E.. De rol van de twee jongemannen bij het fatale incident wordt nog door het OM onderzocht. "Ten aanzien van een van hen hebben we geen ernstige bezwaren gezien voor het steekincident."  

Volgens het OM is er op 28 mei van dit jaar veel misgegaan op het festival Solid Grooves. "Er zijn meer mensen op het terrein geweest dan dat er kaarten zijn verkocht. De beveiliging fouilleerde niet of nauwelijks, waardoor er messen op het terrein konden komen, met deze ernstige incidenten tot gevolg."

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938