Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weer ruit ingegooid in buurt waar tientallen pridevlaggen hangen: "Word er opstandig van"

28 augustus 2023, 18.13 uur · Aangepast 28 augustus 2023, 19.01 uur · Door Jimmy Miltenburg

In Oostzanerwerf in Noord is vannacht opnieuw een ruit van een woning ingegooid. In de buurt werden de afgelopen week ruim dertig pridevlaggen opgehangen nadat er bij een andere woning zo'n vlag werd vernield en een ruit werd ingegooid.

AT5

De politie, die de zaak in onderzoek heeft, kan op dit moment nog niet zeggen of er bij een woning waar vannacht een ruit werd ingegooid een vlag hing. Volgens bewoners die AT5 sprak, deed de bewoner van de bewuste woning wel mee aan de solidariteitsactie.

Dat er voor de tweede keer in korte tijd een steen door een ruit is gegooid, roept uiteenlopende reacties op. "Dat vind ik heftig om te horen", aldus een buurtbewoner. "Dat laat maar weer zien hoe belangrijk het is om toch te laten zien dat je er als homogemeenschap en mensen die dat steunen bent." 

Iets verderop in de straat reageert een andere buurtbewoner weinig verrast op het tweede incident. "Dat was inderdaad te verwachten. Dat risico durven we te nemen, maar er is nu ook het geluid om de vlag 's nachts binnen te halen. Dat vind ik ook wel weer een ingewikkelde, want dan zwicht je toch ook voor de vandalen."

De initiatiefnemer van de solidariteitsactie, die anoniem wil blijven, geeft aan dat het tweede incident ook resulteert in zorgen in de buurt. Onder buurtbewoners heerst de vrees dat het niet bij deze incidenten blijft.

Toch hangen er nog veel vlaggen en verschillende bewoners twijfelen niet om ze te laten hangen. "Ik word er juist opstandig van, want we hingen de vlag alleen maar op tijdens de prideweken, maar je krijgt nu bijna de neiging om hem de hele zomer te laten hangen." 

Vuist maken

Ook voor anderen is de mogelijkheid dat ze doelwit kunnen zijn voor vandalen geen reden om de vlag naar binnen te halen. "We zijn nu met zoveel mensen en ik vind het belangrijker om een vuist te maken en een signaal af te geven."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938