Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Nieuwe Ajax-directeur Kroes mag in maart 2024 aan de slag

5 september 2023, 16.34 uur · Aangepast 6 september 2023, 08.23 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Alex Kroes, de man die begin augustus bij Ajax werd aangedragen als de nieuwe algemeen directeur, kan in maart volgend jaar aan de slag. Dat maken Ajax en zijn vorige club AZ vandaag bekend.

De komst van Kroes werd vorige maand al bekendgemaakt. Maar omdat in zijn contract stond dat hij niet binnen een jaar na zijn vertrek bij AZ bij een andere club kon beginnen, had het mogelijk ook een jaar kunnen duren voordat hij in Amsterdam aan de slag zou gaan.

Er moesten dus nog een paar plooien tussen de partijen worden gladgestreken. Hoewel Ajax en AZ er onderling nooit uitgekomen zijn, zijn Kroes en AZ dat wel. De twee partijen hebben afgesproken dat Kroes uit eigen zak 50.000 euro aan AZ overmaakt. Een bedrag dat rechtstreeks naar de Alkmaar Zaanstreek Foundation gaat.

Ook is afgesproken dat Kroes niet gelijk begint bij Ajax, maar moet wachten tot 1 maart. Mogelijk besluit AZ de afspraak nog eerder op te heffen: "Eén en ander hangt echter nadrukkelijk af van de uitkomst van gesprekken en onderhandelingen met Ajax daarover."

Van Halst

Kroes wordt bij Ajax de opvolger van Edwin van der Sar, die eerder dit jaar na 11 jaar in de directie afscheid nam. Door het vertrek van Van der Sar en het uitblijven van de komst van Kroes, had er formeel niemand de leiding bij Ajax. Daarom besloot de club vorige week om Jan van Halst tijdelijk directeur te maken. 

Van Halst werd eerder dit jaar al benoemd voor de Raad van Commissarissen, maar die functie moet hij in de tijd dat hij directeur is, neerleggen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938