Start van hoofdcontent

Stad

nl

Feest om daklozen te steunen: "Het is een fucking hard leven op straat"

16 september 2023, 12.00 uur · Aangepast 16 september 2023, 15.36 uur · Door Nadine van Ginkel

Van manicure tot pedicure, de kapper en de tandarts: tijdens het Dakloze Feest ontbreekt het de dak- en thuislozen in de stad eventjes aan niets. Met het feest wordt er aandacht gevraagd voor de problemen rondom dakloosheid. 

AT5

Het feest werd vrijdagmiddag in de hoftuin van de Protestantse Diaconie aan de Nieuwe Herengracht gehouden en is bedoeld voor iedereen die geen vaste verblijfplaats heeft. Naast een knipbeurt of het lakken van nagels, konden dak- en thuislozen een gratis medisch consult krijgen bij Dokters van de Wereld of gewoon een kopje koffie drinken. 

'Kijk me aan' 

Dit jaar luidt het thema 'Kijk me aan', want veel dak- en thuislozen worden dagelijks genegeerd door mensen op straat. "We zien in ons leven heel veel, maar we kijken heel weinig echt", vertelt Eric Corton die de presentatie van het feest verzorgt. "Ik voel me hier thuis", aldus één van de bezoekers, "ik heb het gevoel dat ik niet vergeten word."

"Het is een fucking hard leven op straat. Om iedere dag je kostje bij elkaar te rommelen is heel erg moeilijk. Hier krijgen ze alle aandacht", aldus Corton.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938