Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Metro stilgezet op station Bijlmer Arena na vermoedelijke bekogeling

16 september 2023, 20.33 uur · Aangepast 16 september 2023, 21.27 uur · Door AT5

Een metrostel is vanavond waarschijnlijk bekogeld tussen station Strandvliet en Station Bijlmer Arena in Zuidoost. De politie heeft daarna onderzoek gedaan. 

Op een foto die een van de reizigers aan AT5 stuurt is te zien dat het raam gebarsten is. "Het lijkt alsof het raam van dubbel glas is, voor zover ik weet is er niks door het glas heen gegaan", laat hij weten. "Wel kraakt het. Ook wanneer de metro stil staat."

Quote

"Er klonk een knal en iedereen ging richting de grond"

Reiziger

Een andere reiziger: "Wij zaten net ook in de metro. Er klonk een knal en iedereen ging richting de grond." Volgens hem was er veel paniek. "Wij waren met ons kind, dus we wilden snel weg." Hij zegt dat de mensen die dicht bij het raam stonden ervan overtuigd waren dat het om een kogel ging. 

Forensische opsporing

Na het incident kwamen rechercheurs van de Forensische Opsporing (FO) naar station Bijlmer Arena. "De FO heeft onderzoek gedaan en daaruit blijkt niet dat er geschoten is", laat een politiewoordvoerder weten. Het lijkt er daarmee inderdaad op dat er met 'iets hards' naar de metro gegooid is. "Maar wat dat dan is, dat is niet uit het onderzoek gebleken." 

Andere metro's van lijn 50 hebben inmiddels toestemming gekregen om om de stilstaande metro heen te rijden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938