Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cultuurmachine met Nadine #10: het dak eraf met daklozen, rennen van Dam tot Dam en Ramses Shaffy's grootste fan Emma (17)

22 september 2023, 18.00 uur · Door AT5 & Rikke Prent

Ja hoor, we hebben alweer een jubileum te pakken. Vandaag de tiende aflevering van AT5's kijkcijferkanon de Cultuurmachine met Nadine! Deze week stond Nadine duizenden dappere hardlopers keihard aan te moedigen op de 37e editie van de Dam tot Damloop. Ze sprak onder meer met Toon, hij heeft nog geen enkele Damloop gemist. En er moet heel wat gebeuren wil hij ermee stoppen.

Ook was ze bij Het Daklozen Feest, een festival waar dak- en thuislozen in het zonnetje worden gezet. En het dak ging eraf ;-) "Het is zo fijn dit ik eens word gezien, ik voel me gelukkig", vertelde een van de bezoekers. 

En tot slot een interview met de 17-jarige Emma. Ze is zo’n groot fan van de legendarische Ramses Shaffy, dat er een film over haar is gemaakt die aanstaande zondag in première gaat tijdens het Nederlands Film Festival. 

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien op AT5.nl en op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected] 💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda