Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cultuurmachine met Nadine #7: sprinkhanen, 1500 km fietsen met je band én kunstprijzen

28 juni 2023, 17.43 uur · Aangepast 30 juni 2023, 22.27 uur · Door Nadine van Ginkel

Honderden kilometers fietsen voor een optreden: artiest Manu Delago uit Oostenrijk doet dat zijn hele tournee. In totaal fietst hij voor zijn 16 shows meer dan 1500 km. Dat, en meer in de laatste aflevering van de Cultuurmachine met Nadine voor de zomerstop. 

AT5

Cirque du Soleil naar Amsterdam 

Van indrukwekkende krekels tot hypnotiserende spinnen: Cirque du Soleil komt weer naar Amsterdam.  Door middel van adembenemende acrobatiek die men van Cirque gewend is, wordt er met de insecten personages flink uitgepakt voor jong en oud. AT5 neemt daarom alvast een kijkje in de Ziggo Dome: wat gaat eraan vooraf om zo'n grote productie voor te bereiden? 

De show is te zien van 7 t/m 10 september in de Ziggo Dome. 

Amsterdamprijs voor de Kunst 

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft de genomineerden voor de Amsterdamprijs 2023 afgelopen maandag bekend gemaakt. De Amsterdamprijs voor de Kunst wordt elk jaar toegekend aan drie kunstenaars, organisaties of kunstprojecten die een bijzondere bijdrage leveren aan kunst en cultuur in de stad. Micha Hamel, kunstenaar en juryvoorzitter, maakte de genomineerden bekend vanuit de ambtswoning. 

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien, zowel online als op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected]

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda