Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cultuurmachine met Nadine #6: haring met Jet, markante Noorderlingen en vluchtelingenkunst

23 juni 2023, 16.18 uur · Aangepast 23 juni 2023, 16.32 uur · Door Nadine van Ginkel

Ook nu weer een bomvolle aflevering van de Cultuurmachine met Nadine! We trappen af in Tuindorp met een bijzonder kunstproject over de markante bewoners. We kijken naar urban art over vluchtelingen, eten een harinkje met een katerige Jet van Nieuwkerk én spreekt Nadine kids die vinden dat 1 juli een nationale herdenkingsdag zou moeten zijn.

AT5

Mijn Noord

Enkele jaren geleden vestigde fotograaf Jaap van den Beukel zich als nieuwkomer in de levendige buurt Tuindorp Nieuwendam in Noord. Hij was al snel geboeid door de charme van zijn nieuwe omgeving en de overwegend oudere bewoners. Zo ontstond de portretserie Mijn Noord. De foto's zijn tot maandag te zien op het Purmerplein, daarna verhuizen ze naar de Buikslotermeerweg bij de pont. Meer informatie vind je hier

Muurschilderingen van vluchtelingen in de stad

Deze week vragen vluchtelingenorganisatie Klabu en kunstenaarscollectief Kamp Seedorf met muurschilderingen op vijf verschillende plekken in de stad aandacht voor vluchtelingen. De foto's in het item zijn gemaakt door fotograaf Milan Gino. De muurschilderingen kan je zelf bekijken op de volgende plekken in de stad.

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien, zowel online als op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected]

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938