Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supporters verlaten Arena vroegtijdig tijdens Klassieker: "Het is een aanfluiting"

24 september 2023, 20.40 uur · Aangepast 26 september 2023, 09.56 uur · Door Céline van Daalen

Voordat de Klassieker tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Arena van start ging, zat de moed er nog goed in bij de Amsterdamse supporters. Dit verdween al snel toen er vuurwerk en fakkels op het veld werden gegooid. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt en zelfs vroegtijdig beëindigd.

Hoop was er wel te vinden bij sommige supporters voordat de wedstrijd begon. "Ik denk dat het 2-1 wordt voor Ajax maar het wordt wel moeilijk tegen Feyenoord," vertelt een jonge supporter. "Ik denk dat wij 3-1 gaan winnen," gokt een andere supporter. De Klassieker staat bekend als een bloedstollend duel.

Vuurwerk

Ook waren er mindere voorspellingen onder de supporters. '"Ik hoop op strijd maar ik vrees dat Feyenoord toch beter ingespeeld is en dat het vervelend kan aflopen voor Ajax," vertelt een standvastige fan. En dat bleek, want vlak voor de rust werd de wedstrijd gestaakt door vuurwerk op het veld.

Tien minuten na rust werd de wedstrijd definitief beëindigd vanwege brandende fakkels op het veld. De KNVB zal de komende dagen beslissen wat er met de rest van de wedstrijd zal gebeuren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938