Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Halsema wil maatregelen na ongeregeldheden rond Arena: "De maat is wel vol"

25 september 2023, 08.10 uur · Aangepast 25 september 2023, 13.48 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Als het aan burgemeester Femke Halsema ligt, komen de KNVB en clubs na de ongeregeldheden die ontstonden na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord snel met maatregelen.

De Klassieker, die uitdraaide op een vernedering voor Ajax, kon niet worden uitgespeeld, omdat er vanuit de F-Side vuurwerk op het veld gegooid werd. Na afloop was het ook rondom het stadion onrustig. Zo braken hooligans de hoofdingang van het stadion open en zochten ze de confrontatie met de ME.

AT5

"Niet voor het eerst verpest een groep relschoppers het voor al die trouwe Ajax-fans die ook ziek zijn van een slechte seizoensstart, maar zich wel gedragen", schrijft Halsema op Instagram.

"Vuurwerk op het veld, het intrappen van de hoofdingang, het gooien van stenen en vuurwerk naar de politie: de maat is wel vol", aldus de burgemeester, die verwacht dat er ingegrepen wordt. "Hoog tijd voor de KNVB en clubs om maatregelen te treffen."

Gister kwam de directie en Raad van Commissarissen van Ajax al met een reactie: "Teleurstelling over de slechte seizoensstart is volkomen begrijpelijk, maar mag nooit de aanleiding zijn voor ordeverstoringen. Wij verontschuldigen ons tegenover iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of hier op een andere manier last van heeft gehad."

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938