Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Twee agenten gewond bij rellen Klassieker, vijftien verdachten opgepakt

25 september 2023, 13.20 uur · Door AT5

De politie heeft tijdens en na de klassieker vijftien verdachten aangehouden. Na de wedstrijd, die vlak na rust gestaakt werd omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid, braken er buiten het stadion rellen uit. Twee agenten zijn gewond geraakt.

AT5

Volgens de politie verzamelden honderden supporters zich na de wedstrijd rond het stadion. Een deel van hen vernielde de hoofdingang en drong daarna op die plek het stadion binnen. "Hier zaten supporters bij die bivakmutsen droegen en overduidelijk kwaad in de zin hadden", aldus een politiewoordvoerder.

Stenen gegooid

Ook op een andere plek buiten het stadion kwam het tot een confrontatie tussen hooligans en de ME. "Er werden stenen uit de straat getrokken en ruiters en ME'ers werden hiermee bekogeld. Op last van de driehoek is traangas ingezet, waarna de orde werd hersteld."

AT5

De politie meldt ook dat bij de rellen twee agenten gewond zijn geraakt. "Op dit moment doet de recherche onderzoek naar de personen die verantwoordelijk zijn voor het letsel bij de agenten en het binnendringen van de hoofdingang. De politie accepteert geen enkele vorm van geweld tegen personeel en zet alles op alles om de verantwoordelijken op te sporen."

De recherche zegt graag in contact te komen met mensen die meer hebben gezien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938