Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cultuurmachine #11: hoe een Japanse architect verliefd raakte op de Amsterdamse School, cantate in de Westerkerk en smullen in Zuidoost

27 september 2023, 19.17 uur · Aangepast 29 september 2023, 21.33 uur · Door AT5 & Rikke Prent

Onze cultuurmachine Nadine stuitte deze week op een prachtig en uniek verhaal. Precies 100 jaar geleden bezocht de Japanse architect Sutemi Horiguchi de Spaarndammerbuurt. En daar werd hij plotsklaps verliefd op de bouwstijl van de Amsterdamse School. Hij schreef er in Japan een veelgelezen boek over en ook zijn eigen ontwerpen waren er op geïnspireerd. Zijn bezoek en de impact worden nu belicht in een tentoonstelling in Museum Het Schip. 

AT5

Ook in deze aflevering is er een memorabel moment voor de Westerkerk: de 600e cantatedienst wordt uitgevoerd. Nadine nam een kijkje tijdens de generale repetitie. 

Daarnaast was Nadine bij de Taste of Zuidoost. Fijnproevers en cultuurliefhebbers komen daar voor de levendige een zeer diverse culinaire scene van het stadsdeel. Van hartig tot zoet, een feestje is het.

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien op AT5.nl en op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected] 💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda