Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Niet veel F-siders bij restant Klassieker: "Misschien zitten ze vast in de trein"

27 september 2023, 18.22 uur · Aangepast 27 september 2023, 20.23 uur · Door Stefan Bunschoten

Veel politie, maar weinig leden van de F-Side op de Johan Cruijff Boulevard vandaag. De harde kern van Ajax suggereerde gisteravond er om 13.00 vanmiddag te zijn, maar dat aangekondigde protest bleef uit. Ajax liet even na 13.00 uur wel weten dat Pier Eringa, voorzitter van de raad van commissarissen, terugtreedt. 

Rond elf uur in de ochtend namen een stuk of twaalf ME-busjes rond de Arena positie in. Een uur later kondigde de driehoek aan dat het Arenagebied vanwege het aangekondigde protest een veiligheidsrisicogebied is en dat agenten daarom  iedereen mochten fouilleren. 

"Ik ben heel benieuwd. Ik hoop eigenlijk stiekem dat ze komen", zei een supporters. "Ja, het is natuurlijk wel leuk, een een beetje sensatie. Maar het lijkt me verstandig als ze thuisblijven." Een ander: "Meestal kondigen ze dit aan en komen ze niet. Maar misschien zitten ze vast in de trein. Ik weet het niet."

De fans vermoedden dat de boodschap van de F-side met het terugtreden van Eringa te maken heeft. "Dat denk ik wel", zei een van hen. "En ze hadden natuurlijk een lijstje gestuurd. Beter dit, dan dat het helemaal uit de hand loopt."

Quote

"Het hoeft niet zover te komen als hoe het afgelopen keer is gegaan"

Passant op Johan Cruijff Boulevard

Een supporter vertelt dat hij wel had gehoopt op een vredig protest vanmiddag. "Dat ze hun stem en mening laten horen en dat er ook gehoor aan wordt gegeven. Maar geen rellen, het hoeft niet zover te komen als hoe het afgelopen keer is gegaan."

De politie controleerde in de uren voordat de wedstrijd begon een groot aantal supporters en hield naar aanleiding daarvan elf verdachten aan. Tien van hen hebben een bivakmuts bij zich en de elfde stond nog gesignaleerd voor een ander strafbaar feit. Onrustig werd het niet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938