Start van hoofdcontent

Ajax

nl

RvC-voorzitter Ajax Pier Eringa treedt terug: "Niet doof voor kritiek"

27 september 2023, 13.28 uur · Aangepast 27 september 2023, 14.47 uur · Door AT5

Pier Eringa heeft besloten terug te treden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat heeft de club zojuist bekendgemaakt. 

Beeld: AFCAjax

Na technisch directeur Sven Mislintat is Eringa de tweede met een belangrijke functie bij Ajax die opstapt. Eerder eisten supporters van de F-Side het vertrek van Mislintat en de volledige RvC, waaronder dus voorzitter Eringa.

Gisteravond liet de harde kern van Ajax weten naar de Arena te komen, waar de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord vanmiddag wordt uitgespeeld. De Klassieker kon afgelopen zondag niet worden uitgespeeld omdat er vanuit de harde kern vuurwerk op het veld gegooid werd.

"Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder", zegt Eringa in een statement. "Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938