Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gekte bij Van Gogh Museum door Pokémonfans: "Verkoop mijn 'Pikachu met grijze vilthoed'-kaart niet"

30 september 2023, 16.42 uur · Aangepast 1 oktober 2023, 09.22 uur · Door AT5

De drukte van Pokémonfans in enorm bij het Van Gogh Museum. Sinds de start van de speciale tentoonstelling, waarbij de bekendste werken van de grootmeester in een speciaal Pokémonjasje zijn gestoken, zijn verzamelaars niet weg te slaan bij het museum.

AT5

De tentoonstelling zorgt buiten voor lachende gezichten, maar binnen in het Van Gogh Museum is het soms een redelijke chaos. De museumwinkel staat zo nu en dan kluwen van over elkaar vallende verzamelaars. Eenmaal weer buiten staan er ook kopers met honderden euro's in de hand klaar om te bieden aan de bezoekers die met zo'n kaartje uit het museum komen.

Maar de meesten zijn vast niet van plan hun speciaal verkregen Pokémonkaart te verkopen. "Dit kaartje is van onschatbare waarde", aldus een bezoeker. "Het is een eenmalige kans om hem te krijgen en dit is volgens mij de eerste keer dat ze zoiets doen. Dus ik verkoop mijn speciale 'Pikachu met grijze vilthoed'-kaart niet."

Zeldzaam

Zeldzame Pokémonkaarten kunnen soms wel tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro's opleveren wanneer deze online worden aangeboden. Ook de kaarten die horen bij de samenwerking tussen het Van Gogh en Pokémon zijn al online terug te vinden. "Het feit dat ze er 75.000 van hebben gedrukt kan betekenen dat het één van de zeldzaamste kaarten aller tijden wordt", vertelt een bezoeker.

De tentoonstelling wordt gehouden in aanloop naar het 50-jarig bestaan van het museum. De samenwerking met het merk, dat voortkomt uit de tv-serie en game, moet een nieuw publiek aantrekken. De Pokémonschilderijen blijven tot begin januari hangen.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938