Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Derde explosie in één week tijd op hetzelfde adres in Noord

1 oktober 2023, 08.27 uur · Aangepast 1 oktober 2023, 10.13 uur · Door AT5

Bij een woning aan de Volendammerweg in Noord heeft vannacht voor de derde keer in één week een explosie plaatsgevonden. Bewoners werden om 5.30 uur opgeschrikt door een harde knal, hierbij is niemand gewond geraakt. 

Door de explosie ontstond er ook een brandje achter de voordeur die snel onder controle was dankzij een buurtbewoner met een brandblusser. De brandweer werd ook opgeroepen en die heeft nacontrole verricht.

Dit blijkt al de derde explosie te zijn in een week tijd bij dezelfde woning. In de nacht van maandag op dinsdag en de nacht van vrijdag op zaterdag was het ook raak. 

De politie houdt er sterk rekening mee dat de drie explosies met elkaar te maken hebben, maar een woordvoerder laat ook weten dat er twee woningen achter dezelfde voordeur zitten.

Explosie Nieuw-West 

Een paar uur eerder, om 03.00 uur, vond er ook een explosie plaats in Nieuw-West. Meerdere ramen en een brievenbus van een portiek liepen hierbij veel schade op. Enkele ramen zijn kapot en een deel van de brievenbus is eruit geslagen.  Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) heeft samen met de Forensische Opsporing onderzoek gedaan.

De politie heeft beide explosies in onderzoek en er zijn nog geen verdachten aangehouden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938