Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax draagt Michael van Praag voor als voorzitter RvC, Jan van Halst stopt in maart

1 oktober 2023, 20.21 uur · Door AT5

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Michael van Praag en Leo van Wijk voor als leden van de RvC. Indien benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) wordt Van Praag voorzitter van de RvC. De Ondernemingsraad laat weten de voordracht van beide heren te steunen. 

Afgelopen woensdag maakte de Amsterdamse club bekend dat Pier Eringa besloot terug te treden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. 

Zojuist maakte de club bekend dat Michael van Praag wordt voorgedragen als opvolger van Eringa, die formeel per morgen aftreedt als voorzitter van de RvC. Van Praag was tussen 1989 en 2003 als bestuurder aan Ajax verbonden. 

Naast Van Praag draagt de RvC Leo van Wijk aan als lid. Van Wijk is een bekend gezicht binnen Ajax. In 2012 werd hij benoemd tot lid van de RvC en van 2016 tot 2020 was hij bovendien voorzitter van het bestuursorgaan. 

Ook laat Ajax weten dat Jan van Halst aan de RvC heeft laten weten het niet meer zuiver te vinden om na 15 maart volgend jaar - wanneer zijn tijdelijke dienstverband als directeur algemene zaken afloopt - terug te keren in de RvC. 

Over de voordracht van Van Praag en Van Wijk wordt besloten op 17 november dit jaar, tijdens de AVA.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938