Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Management festival Solid Grooves ontslagen wegens fatale steekpartij'

5 oktober 2023, 20.10 uur · Door AT5

ID&T, dat een belang heeft in festivalorganisator Apenkooi, heeft het management van laatstgenoemde ontslagen. Het ontslag heeft te maken met de uitkomsten van een onderzoek naar de gebeurtenissen op festival Solid Grooves waar de 21-jarige Jimmy Schepers werd doodgestoken. De organisatie verkocht veel te veel kaarten voor het evenement.

Dat meldt Het Parool. Volgens ID&T zijn er 'ernstige tekortkomingen vastgesteld' bij de organisatie van het festival eind mei in het Westelijk Havengebied. Volgens het entertainmentbedrijf voldeed de organisatie niet aan de vergunningsvoorwaarden voor het evenement, onder andere door 'aanzienlijk meer' kaarten te verkopen dan was toegestaan.

Volgens ID&T is er ‘nieuw leiderschap nodig om de nodige verbeteringen door te voeren en om te voldoen aan de hoge normen die gelden bij het organiseren van evenementen’. Het bedrijf onthoudt zich volgens de krant van verder commentaar omdat het dat ongepast zou vinden.

Valse crewbandjes

Het is volgens de krant aannemelijk dat er op het festival meer dan 8000 personen waren, terwijl volgens de vergunning maar 5000 personen waren toegestaan. Zo zouden er bij de toegang al zeker 7500 kaarten zijn gescand. Ook liepen er op het festival mensen rond met valse crewbandjes en werd een vrouwelijke beveiliger door een groep mannen omver gelopen.

Er hing volgens aanwezigen zo nu en dan een grimmige sfeer op het festival. Ook was een groep mannen op het feest op rooftocht. Zij beroofden meerdere bezoekers onder dreiging van een mes van dure zonnebrillen en van hun cash geld.

Fatale steekpartij

De 21-jarige Jimmy Schepers, afkomstig uit Diemen, was met zijn vriendengroep op het festival toen rond 21.00 uur een hevige vechtpartij uitbrak. De vriendengroep van Schepers kreeg ruzie met een andere groep mannen, waarbij Jimmy de oplopende ruzie probeerde te kalmeren. Hij werd uiteindelijk aangevallen en neergestoken. Hij probeerde nog te ontkomen aan het geweld, maar overleed later aan zijn verwondingen in het AMC.

Na de gebeurtenissen hield de politie in de omgeving de 20-jarige Derzik H. en Aringio E. aan. Een dag later werd ook de 20-jarige Guillermo G. opgepakt. Het Openbaar Ministerie denkt dat H. de dodelijke steken toebracht aan Jimmy Schepers.