Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

'Per december 2025 directe trein Amsterdam - Kopenhagen'

7 oktober 2023, 17.03 uur · Aangepast 7 oktober 2023, 17.53 uur · Door AT5

De Deense spoorwegen (DSB) laten weten in te zetten op een directe trein tussen Amsterdam en Kopenhagen. Dat meldt Treinreiziger.nl. Per half december 2025 zal de dienstregeling van de directe trein ingaan en kunnen reizigers gebruik maken van de directe trein. 

AT5 / Luuk Koenen

Volgens de DSB rijden er te weinig internationale treinen van en naar Denemarken. Er rijden momenteel alleen directe treinen naar Hamburg en Stockholm. De DSB wil dat er ook directe treinen komen naar andere steden, waaronder: Oslo, Götenborg, Berlijn, Praag en Amsterdam. 

Wie nu de trein naar Kopenhagen neemt, moet minimaal twee keer overstappen, een keer in Osnabrück en in Hamburg. De reistijd: 10,5 uur. De directe trein zal de reis naar Kopenhagen met een uur verminderen, waardoor de rittijd op 9,5 uur uitkomt. 

Talgo-treinen

De DSB heeft net zoals de Deutsche Bahn de zogenaamde Talgo-treinen besteld. Deze zouden ingezet worden bij de treindienst Amsterdam - Hamburg - Kopenhagen.

Tot zo'n acht jaar terug reed er nog directe trein tussen Amsterdam en Kopenhagen. Dat was een nachttrein van CityNightLine en werd eind 2016 geschrapt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938