Start van hoofdcontent

Stad

nl

NS: Vanaf 2024 een half uur sneller in Berlijn en Brussel

27 augustus 2020, 07.49 uur · Aangepast 13 september 2022, 08.53 uur · Door Koen Bugter

Treinreizigers moeten over vier jaar een halfuur sneller vanuit Amsterdam in Berlijn en Brussel zijn. Door de inzet van nieuwe treinen - die tot 200 kilometer per uur kunnen halen - moeten de trajecten veel sneller afgelegd worden.

AT5 / Luuk Koenen

De reis naar Brussel duurt nu nog 2 uur en 52 minuten. Maar door de inzet van de snelle treinen moet dat nog geen tweeënhalf uur worden. 

Amsterdammers die met de trein naar Berlijn willen doen daar nu nog 6 uur en 20 minuten over. Maar ook die reis wordt vanaf 2024 een halfuur korter, zo is het streven van de spoorvervoerder. Er komt een betere dienstregeling en de Duitse stations Minden en Stendal moeten overgeslagen worden. 

Vertrek vanaf Station Zuid

Door het vernieuwen van het spoor in Amsterdam wordt een betere dienstregeling mogelijk. Bovendien gaat de Intercity naar Brussel straks vertrekken vanaf Station Zuid, nu is dat nog Centraal.

Ook de treinreis naar een andere Europese hoofdstad wordt binnenkort een stuk sneller. Vanaf 26 oktober kunnen Amsterdammers zonder overstappen met de Eurostar naar Londen. Die reis duurt dan 4 uur en 10 minuten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938