Stad

AFC zorgt voor stunt en gooit PEC Zwolle uit bekertoernooi

1 november 2023, 22.12 uur · Aangepast 1 november 2023, 22.27 uur · Door AT5

AFC heeft vanavond in de eerste ronde van de KNVB-beker voor een flinke verrassing gezorgd. Op eigen veld wisten de amateurs met een late treffer te winnen van PEC Zwolle, de nummer 9 van de Eredivisie.

PEC had het al vanaf de eerste helft moeilijk tegen de Amsterdammers. De mannen uit Zwolle zochten daarop in de tweede helft tevergeefs naar een openingsdoelpunt, maar liepen zich stuk op de verdediging van AFC. De Amsterdammers leken een kwartier voor tijd al op voorsprong te komen, maar het doelpunt van invaller Raily Ignacio werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de slotfase kopte invaller Wessel Been zijn club op Sportpark Goed Genoeg alsnog naar de 1-0 overwinning. Hij stond een minuut in het veld toen hij scoorde. AFC staat momenteel tiende in de Tweede Divisie.