Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Halsema grapt bij afscheid Nanninga: "Hoe moet de GGZ-raad nu verder?"

8 november 2023, 20.35 uur · Aangepast 8 november 2023, 21.45 uur · Door AT5

Annabel Nanninga heeft vanavond afscheid genomen als raadslid. Kevin Kreuger neemt haar rol als JA21-fractievoorzitter over. 

Burgemeester Halsema zei grappend dat ze toch wel met stomheid geslagen was toen ze hoorde dat Nanninga zou vertrekken. "Amsterdam piept en kraakt onder het extreemlinks bestuur en ondanks uw noeste inspanningen is de raad nog niet van kleur verschoten. En nu cancelt u zichzelf."

Quote

"Ik had u nog willen waarschuwen, bezoek als politicus geen demonstraties"

Femke Halsema, burgemeester

"Hoe moet de GGZ-raad 020 nog verder zonder de psychiater die zich over hen ontfermt?", ging Halsema verder. Ook omschreef ze de voormalige JA21-fractievoorzitter als iemand die zich hardmaakte voor absolute vrijheid van meningsuiting. "Overigens weet u dat moeiteloos af te wisselen met strenge vlaginspecties. Ik had u nog willen waarschuwen, bezoek als politicus geen demonstraties", grapte ze. 

Maar Halsema had ook een serieuze boodschap. "Ik wil u niet laten gaan zonder een serieus woord van dank. Ik heb u leren kennen als strijdvaardig, met hart voor de stad en de Amsterdammers." Volgens de burgemeester heeft Nanninga zich hard gemaakt voor de Amsterdammers die net als zij vinden dat de raad drastisch van politieke koers moet veranderen en ook voor de middenklasse, Amsterdammers met een koophuis en met een auto. 

Quote

"Dank voor deze mooie woorden, ook al zijn het grotendeels mijn eigen woorden"

Annabel Nanninga, JA21

"Dank voor deze mooie woorden, ook al zijn het grotendeels mijn eigen woorden", reageerde Nanninga. Volgens haar kregen Kevin Kreuger en zijzelf zes jaar geleden een 'ijzige ontvangst' in de Stopera, maar werd het later toch nog gezellig toen andere raadsleden erachter kwamen dat JA21 een 'goed gevulde borrelkast' had. 

"Maar on a serious note, het is natuurlijk wel heel raar, want die demonstratie die de burgemeester noemde (een pro-Palestinademontratie op Plein '40 '45)...", ging Nanninga verder. "En wat er nu op straat allemaal gebeurt.... Ik ga niet helemaal met een gerust hart weg. Dit is natuurlijk een gemeenteraad die vrij linksig is. Mensen krijgen hier een tia als er geen genderneutralle toiletten staan. Maar als bij zo'n demonstratie de mannen en vrouwen apart moeten staan, blijft het stil. Leuk die principes, maar let er wel een beetje op." 

De vrijgekomen raadszetel van JA21 wordt ingenomen door Cas van Berkel. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938