Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Hoogst onzeker' of Ajax-fans naar Marseille mogen

13 november 2023, 22.16 uur · Door AT5

Het is nog maar zeer de vraag of de wedstrijd Marseille - Ajax op 30 november ook door Ajax-supporters bezocht mag worden. Dat laat de afdeling van Ajax die zich bezighoudt met supporterszaken weten via Twitter. 

AT5

Afgelopen vrijdag heeft er volgens Ajax Fancare een veiligheidsoverleg plaatsgevonden. "Momenteel is het hoogst onzeker of Ajax-supporters de wedstrijd mogen bezoeken. Wij hopen zo spoedig mogelijk meer te kunnen melden."

Fans reageren verontwaardigd. "Wij raken hierdoor ons EU-recht kwijt, wat gaan jullie daar aan doen dan?! Hetzelfde geldt voor de geboekte vliegtickets en hotel!", stelt een van hen. Een ander: "Laat maar weten of ik mijn vlucht etc. bij jullie of de franse overheid kan declareren hè…"

De aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Marseille in september verliep onrustig. Rond de Johan Cruijff Arena vonden verschillende vechtpartijen plaats, mogelijk omdat fans van de Franse voetbalclub bij de Noordzijde van het stadion aangevallen werden. De politie wilde zelf niet zeggen wat er daar precies gebeurde en omschreef het als een 'grimmige situatie'. Om het niet verder uit de hand te laten lopen werden er politiehonden ingezet.

Zo verliep de tocht van de Marseille-supporters van de Dam naar de Johan Cruijff Arena in september tijdens de thuiswedstrijd:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938