Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw drukke avondspits: bijna gehele A10 vast door pechgeval en ongelukken

15 november 2023, 17.54 uur · Aangepast 15 november 2023, 20.17 uur · Door AT5

Wie vanavond tijdens de spits de stad in of uit wilde, moest rekening houden met drukte op de A10. Vrijwel overal op de ring stond het aan het begin van de avond muurvast. Volgens de ANWB is het de laatste tijd vaker zo druk in de stad.

at5

De files waren het gevolg van een pechgeval en meerdere ongelukken. Zo kwam er op A10 Oost een vrachtwagen stil te staan. Op de buitenring stond er daardoor een file tot aan Landsmeer. Automobilisten konden daar tot een uur vertraging oplopen.

Ook ongelukken op de A10 West en op de A1 zorgden ervoor dat het in de omgeving van Amsterdam extra druk was. Op de Ring West stond er daardoor tot aan Zuid een file op de binnenring.

Drukke avondspitsen zoals deze komen de laatste tijd vaker voor, aldus de ANWB en dat heeft niets met het slechte weer te maken: "We zien de laatste tijd weer een toename van het verkeer in Amsterdam, vooral in de avond. Die drukte was een tijd lang minder, zeker vergeleken met de regio rondom Rotterdam, maar Amsterdam moet de laatste tijd weer helemaal mee."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938