Start van hoofdcontent

Verkiezingen

nl

Ongeloof bij GroenLinks-PvdA over winst Wilders

23 november 2023, 01.13 uur · Aangepast 23 november 2023, 01.59 uur · Door AT5

Wethouders Rutger Groot Wassink en Marjolein Moorman (beiden lid van GroenLinks-PvdA) maken zich zorgen over het grote aantal zetels dat de PVV vanavond hoogstwaarschijnlijk gehaald heeft. Ze lijken niet op enige vorm van samenwerking te wachten, bleek vanavond. 

Groot Wassink zei geschokt te zijn door de uitslag. "Extreemrechts heeft in Nederland gewonnen en dat vind ik natuurlijk buitengewoon problematisch. Het is een partij die fascistoïde tendensen heeft en laten we zeggen een groot gedeelte van de Amsterdammers eigenlijk niet tot volwaardige burgers rekent."

Quote

"Ik ben er niet van overtuigd dat er zoveel onvrede over klimaat of migratie is"

Rutger Groot Wassink, wethouder

De wethouder vindt niet dat hij onvrede over bijvoorbeeld het aantal asielzoekers of de klimaatmaatregelen onderschat heeft. "Ik ben er niet van overtuigd dat er zoveel onvrede over klimaat of migratie is. Ik denk dat dat een veel te simpele analyse is. Ik denk dat we nu hebben gezien dat een extreemrechtse partij de grootste is en dat het te makkelijk is om te zeggen, dat komt door migratie of andere dingen."

Frans Timmermans tijdens de verkiezingsavond van GroenLinks-PvdA.

Moorman noemt het 'afschuwelijk'. "Als ik zie hoe hij (Wilders, red.) mensen in onze samenleving beledigt. Hij is er zelfs voor veroordeeld, tot drie keer toe."

Een PVV-minister op Onderwijs ziet de Onderwijs-wethouder niet zitten. "Daar zou ik zeer van schrikken. Want ze zeggen bijvoorbeeld dat bepaalde scholen er niet meer mogen zijn, die er wel mogen zijn op basis van de grondwet."

Beide wethouders waren op de verkiezingsavond van GroenLinks-PvdA op het Westergasterrein. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938