Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pand binnengevallen in internationaal drugsonderzoek, ruim miljoen euro cash gevonden

12 december 2023, 17.48 uur · Aangepast 12 december 2023, 18.09 uur · Door AT5

In een groot internationaal drugsonderzoek is de politie vanochtend vroeg vijf panden binnengevallen, waarvan één in Amsterdam. Ruim een miljoen euro cash, verdovende middelen en horloges zijn bij de huiszoekingen in beslag genomen. Twee verdachten zijn aangehouden.

Foto ter illustratie - FIOD (stock)

De overige invallen vonden plaats in IJmuiden, Westervoort, Zaltbommel en Den Haag. De aangehouden verdachten zijn een 49-jarige man uit Den Haag en een 39-jarige man uit Westervoort.

Onderschepte berichten

Het onderzoek is een samenwerking tussen de Dienst Landelijke Recherche en de FIOD. Zij kwamen de verdachten op het spoor door onderschepte berichten uit de versleutelde berichtendienst Sky ECC. Daaruit bleek dat deze mensen grote hoeveelheden verdovende middelen importeerden en hier miljoenen euro's mee verdienden.

Omdat de drugsorganisatie internationaal opereert, hebben ook de Spaanse en Colombiaanse autoriteiten meegewerkt. In Spanje is nog een 43-jarige man aangehouden door de Spaanse politie, in Colombia heeft de anti-narcoticabrigade DIRAN een huiszoeking gedaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938