Start van hoofdcontent

Stad

nl

Achtervolging na overval in Zaandam eindigt op A10 bij afslag Gooiseweg

20 december 2023, 12.47 uur · Aangepast 20 december 2023, 13.34 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Op de afslag van de A10 naar de Gooiseweg heeft de politie aan het einde van de ochtend drie verdachten aangehouden. De achtervolging begon na een winkeloverval in het centrum van Zaandam.

Rond 10.45 uur werd de winkel aan de Gedempte Gracht, de winkelstraat van Zaandam, overvallen door drie verdachten. Personeel en mensen die aan het winkelen waren werden bedreigd met een vuurwapen. Er raakte niemand bij de overval gewond. 

De drie verdachten gingen er vervolgens vandoor in een auto. Het is niet duidelijk of het voertuig gestolen was. Daarna zetten agenten de achtervolging op het drietal in. Via de ring Noord en Oost vluchtten de verdachten in de richting van de Gooiseweg. Bij die afslag werd de auto klemgereden door meerdere politievoertuigen en kon het drietal worden aangehouden. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de achtervolging is beëindigd zonder gewonden of schade. Alleen wat van de politieauto's hebben lichte materiële schade opgelopen tijdens het klemrijden. De afrit was een lange tijd afgesloten voor onderzoek. 

De overval in Zaandam die voorafging aan de achtervolging - Inter Visual Studio

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938