Start van hoofdcontent

Bouw Woon Leef

nl

Wonen in tijdelijk lege kantoren oplossing voor woningnood?

11 januari 2024, 18.30 uur · Aangepast 18 januari 2024, 16.50 uur · Door Luuke Westelaken / AT5 Producties

In de community kantoorpanden van B. Amsterdam staan regelmatig verdiepingen (deels) leeg. Om deze tijdelijke lege vloeren te vullen, zou wonen in een ongebruikt kantoor, de oplossing kunnen zijn. Bouw Woon Leef sprak managing director Tessa Bakker erover.

In de drie kantoorpanden B. Amsterdam in Nieuw-West zijn meer dan 200 bedrijven gevestigd zijn. Inclusief kapper, fysio en padelbanen. De bedrijven en organisaties vormen samen een community, zo vertelt Bakker. Volgens haar kan de ervaring die ze hebben als community managers goed ingezet worden voor het beheren van woningen in de panden.

Quote

"Huurders groeien snel door, of ze moeten juist downsizen. Dan krijg je lege vloeren"

Tessa Bakker, managing director

Veel verschillende huurders en flexibele contracten kunnen voor behoorlijk wat wisselingen zorgen, legt Bakker uit. Die wisselingen kunnen voor tijdelijke leegstand zorgen. "Huurders groeien snel door, of ze moeten juist downsizen. Dan krijg je lege vloeren."

Maar Bakker ziet dat niet als een probleem, maar juist als een kans. "Het lijkt ons ideaal om hier tijdelijk een oplossing te bieden voor de woningnood." Zoals met het concept van 'office suites'.

Wie er precies gaat wonen, dat weet Bakker ook nog niet. "De doelgroep is voor mij ook nog een vraag. Economisch daklozen, mensen die net gescheiden zijn, studenten. We willen echt een mix aan mensen. Zodat we een nieuwe community kunnen bouwen."

Volg Bouw Woon Leef op YouTube, X (Twitter), Facebook en LinkedIn voor updates over bouwen, wonen en leven in Amsterdam en abonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Metropoolregio Amsterdam.