Start van hoofdcontent

Noord

nl

Dagenlang geen pont naar Buiksloterweg vanwege verzakking bij aanmeerplek

10 januari 2024, 13.02 uur · Aangepast 10 januari 2024, 17.34 uur · Door AT5

De pont van en naar de Buiksloterweg (veerdienst F3) moet op dit voorlopig naar IJplein varen omdat de aanmeerplek bij Buiksloterweg is beschadigd. Het ponton waar reizigers overheen moeten om van de pont af te komen, is daar verzakt. Volgens het GVB gaat het om een zware beschadiging en duurt het zeker twee tot drie dagen voordat aanlegplek weer gebruikt kan worden.

Martin Damen

De verzakking ontstond toen de kettingen, die het ponton normaal gesproken aan de kade verbinden, afbraken. Hoe dat kon gebeuren, moet nog worden onderzocht. Het vervoersbedrijf laat weten dat er een gespecialiseerde aannemer wordt ingehuurd om de aanmeerplek te herstellen. De werkzaamheden zullen naar verwachting twee a drie dagen in beslag nemen.

Eerder gaf het GVB aan dat het mogelijk ging om een zinkgat. Noord was al slechter bereikbaar nadat gisteren een deel van de tunnelbuis van de Noord/Zuidlijn vol water was komen te staan, door een gesprongen waterleiding bij de Sixhavenweg. Metro's van en naar station Noord rijden daarom niet.

Hele dag geen metro's

Dat blijft zeker tot zaterdag zo, meldde het GVB vanmiddag. Sinds vanmiddag zijn er twee extra pendelbussen ingezet. "Dit zo lang als dat nodig is", laat het GVB weten.

"Dit is boven op de zes GVB-pendelbussen die al reden. De extra pendels zijn van Jan de Wit, het zijn touringcars met mogelijk Pools kenteken en mix van Poolse en Nederlandse bestuurders. Op weg helpen van onze gestrande reizigers heeft prioriteit. We zorgen ervoor dat de bussen als GVB-pendel herkenbaar zijn", aldus het GVB. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938