Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Na veiligheidsmedewerkers start NS ook met proef voor bodycams bij hoofdconducteurs

15 januari 2024, 11.30 uur · Door AT5

Een groep hoofdconducteurs en servicemedewerkers van de NS is vandaag begonnen met het dragen van een bodycam. Het gaat om een proef van een half jaar om te kijken of de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de NS-medewerkers kan worden vergroot. Sinds 2018 hebben de 700 beveiligers van de vervoerder ook al een bodycam. 

AT5 / Daniël Rommens

Het gaat in totaal om een groep 120 NS-medewerkers die straks ook een bodycam dragen. De camera's staan niet constant aan. Als de medewerkers zich gedwongen voelen kunnen zij de camera's aanzetten om de situatie op te nemen. 

"Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze collega´s en reizigers te vergroten. Een bodycam werkt de-escalerend en wordt al door veel beroepsgroepen gedragen", reageert bestuurslid Eelco van Asch op de nieuwe maatregel. "Niemand gaat naar zijn werk om uitgescholden, bespuugd of geslagen te worden." 

Eerder al proef

De komende zes maanden mogen de hoofdconducteurs en de servicemedewerkers de camera's dragen, daarna worden de resultaten geëvalueerd. In 2018 ging het traject op eenzelfde manier met de veiligheidsmedewerkers. De conclusie destijds was dat het dragen van een bodycam de-escalerend werkte. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938