Start van hoofdcontent

Stad

nl

West, Nieuw-West en Centrum opnieuw kortstondig in het donker door stroomstoring

23 januari 2024, 21.47 uur · Aangepast 23 januari 2024, 22.42 uur · Door AT5

Een groot deel van West, Nieuw-West en de westkant van het centrum zaten vanavond opnieuw een korte tijd zonder stroom. Het is de tweede keer in twee dagen dat een groot gedeelte van de stad in het donker zat. In totaal zaten 57.000 aansluitingen kortstondig zonder stroom.

Rond 21.40 uur ging het licht bij een groot deel van de Amsterdammers uit. AT5 kreeg berichten binnen dat het ging om de Jordaan, een gedeelte van de Grachtengordel, De Baarsjes, Geuzenveld, Sloterdijk en Oud-West. Ook ter hoogte van de Dam was het licht uit. Ongeveer tien minuten later leek de stroomstoring opgelost en ging het licht weer aan. 

Opnieuw Hemweg

Gisteren ging in het gebied ook al de stroom uit, toen in de ochtend. In ieder geval 21 postcodes werden getroffen. 68.000 aansluitingen zaten daardoor zonder stroom. Ook reden de trams niet. Het probleem zat volgens een woordvoerder bij een van de installaties bij het elektriciteitsstation op de Hemweg, die was uitgevallen. 

De stroomstoring van vanavond zat ook bij het elektriciteitsstation op de Hemweg. Wat precies de oorzaak was, is nog niet duidelijk. Liander moet daar nog onderzoek naar doen. 

Het moment dat het licht weer aanging:

Frank van Rossum

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938