Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

'Vier medewerkers Van Gogh Museum op non-actief wegens wangedrag bij Pokémonexpo'

24 januari 2024, 08.50 uur · Aangepast 24 januari 2024, 09.04 uur · Door AT5

Zeker vier medewerkers van het Van Gogh Museum zijn half december op non-actief gesteld vanwege hun wangedrag tijdens de Pokémontentoonstelling. Ze zouden zich volgens het museum niet aan de 'procedures en gedragcodes' voor personeel hebben gehouden.

Van Gogh Museum

Bronnen melden aan Het Parool dat de medewerkers op verschillende manieren bezoekers zouden hebben ingeseind over de momenten waarop zij kaarten konden kopen. Eén medewerker zou een doos met Pokémonkaarten hebben verduisterd.

Het museum bevestigt aan de krant dat het gaat om 'medewerkers van operationele services'. Daaronder vallen beveiligers, maar ook medewerkers die in de garderobe en bij de kassa werken.

Totale gekte

De tentoonstelling, waarin zes bekende werken van Van Gogh in een speciaal Pokémonjasje waren gestoken, leidde onder bezoekers tot een totale gekte. De Pokémonkaarten die speciaal voor de tentoonstelling waren gemaakt, waren alleen in het museum verkrijgbaar en daardoor extreem zeldzaam.

Dat leverde een run op onder verzamelaars, die bijna letterlijk over elkaar heen struikelden om zo'n kaartje te bemachtigen. Vanwege de veiligheid stopte het museum uiteindelijk met de actie.