Start van hoofdcontent

Zorg voor elkaar

nl

"Altijd een glimlach en een grapje". De warme band tussen Mark en Rob in Zorg voor Elkaar

25 januari 2024, 15.19 uur · Aangepast 28 maart 2024, 16.14 uur
Door Luuke Westelaken / AT5 Producties · Foto: AT5

In het programma Zorg voor elkaar volgen we Amsterdamse huishoudelijke hulpverleners en hun cliënt. In de derde aflevering van de serie zien we huishoudelijke hulp Mark Prent (27) en Rob te Nuyl (93). De twee schelen heel wat jaren in leeftijd, maar hebben een bijzonder band met elkaar.

AT5

Mark Prent is een 27-jarige student en werkt als huishoudelijke hulp bij Rob. Al twee jaar lang komt Mark meerdere keren in de week langs bij Rob en maakt hij schoon.

Rob heeft last van lage spierspanning en kan daardoor niet zijn eigen huishouden bijhouden. Om die reden komt Mark langs. "Het huishouden is iets wat moet gebeuren en essentieel voor Rob om hier te blijven wonen", vertelt Mark.

Quote

"Hulp met huishouden is essentieel voor Rob om hier te blijven wonen"

Mark Prent - Thuishulp

Na een kort praatje bij binnenkomst begint Mark een wasje en daarna zet hij koffie en gaan ze samen zitten. Samen kletsen is namelijk ook onderdeel van het werk, zo vertelt Mark. "Het sociale deel is net zo belangrijk." Rob en Mark hebben dan ook een goede band samen. "Het is een lieve jongen met een goed hart", zegt Rob.

AT5
Quote

"Het is een lieve jongen met een goed hart"

Rob te Nuyl (93)

Rob en Mark lachen veel samen en zijn intussen goede vrienden geworden. Hij neemt ook vaker vrienden mee naar Rob. Ondanks zijn beperking is Rob een hele vrolijke en positieve man. "Je zult nooit doorhebben dat hij het moeilijk heeft. Altijd een glimlach, altijd in voor een grapje",

Ze bespreken veel persoonlijke dingen en Mark vraagt Rob regelmatig om advies waardoor ze veel van elkaar leren vertelt Mark. "Rob en zijn situatie heeft mij geleerd om te waarderen wat ik wel heb en te accepteren wat ik wel heb."

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Zorg voor Amsterdam

Zorg voor elkaar is elke donderdag om 18:00 uur te zien op AT5