Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Vluchtende man duikt water in en laat zich daar ook niet zo makkelijk pakken

26 januari 2024, 20.30 uur · Aangepast 31 januari 2024, 12.31 uur · Door AT5

Een 41-jarige man deed er afgelopen donderdagochtend alles aan om uit de handen van de politie te blijven. Zo sprong hij in het water van de Binnenkant in het centrum en bleef daar, ondanks de kou, maar liefst vijftien minuten liggen. Bij aanhouding bleek hij gezocht te worden voor strafbare feiten in het Oosten van het land.

AT5

De politie ziet donderdagochtend even voor 10 uur een man afwijkend gedrag vertonen op de Prins Hendrikkade. Als agenten de man aanspreken gaat hij er meteen vandoor, negeert het bevel van de agenten en klimt vervolgens op een woonboot gelegen aan de Binnenkant. "Met een zweefduik springt hij het water in", aldus de politie. 

Dan worden er meerdere pogingen gedaan om de man naar de kant te krijgen, maar de man blijft zich onvermoeid verzetten. Hij negeert de hulp van een naar hem toegeduwde kano en reddingsboei. Sterker nog, de man worstelt zelfs met brandweerduikers die hem met behulp van een politieboot op de kant proberen te krijgen. Daar wordt hij met onderkoelingsverschijnselen door ambulancepersoneel verzorgd.

Strafbare feiten

Eenmaal aan de kant wordt duidelijk waarom de man al die moeite deed. Uit de systemen komt naar voren dat de man uit Kampen komt en wordt gezocht voor strafbare feiten in het Oosten van het land. Toen hij weer op temperatuur was, kon hij worden overgedragen aan de politie van Oost-Nederland.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938