Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

Werk op de Gooiseweg: rijbaan afgesloten voor plaatsen geluidsschermen

2 februari 2024, 15.27 uur · Aangepast 5 februari 2024, 08.45 uur · Door AT5 Producties

Er wordt gewerkt op de Gooiseweg. Over een lengte van ruim 135 meter worden nieuwe geluidschermen geplaatst. Projectleider Simon Schilder vertelt in Het Verkeer waarom dit gebeurt.

AT5

De geluidschermen worden geplaatst langs de Gooiseweg. ''Dit doen we omdat vorig jaar zomer een nieuw appartementencomplex is opgeleverd dicht tegen de Gooiseweg aan. We willen ervoor zorgen dat ook de nieuwe bewoners hier goed kunnen wonen'', vertelt  Schilder. 

Ook wordt er gedacht aan het straatbeeld en de natuur. ''Later zullen er ook nog klimopplanten tegen de schermen aangroeien, dit zorgt voor een groener beeld in de wijk'', legt Schilder uit. 

Quote

''Ik merk dat de rijbaan steeds drukker wordt''

Automobilist

Om het werk veilig te maken voor de werkmannen is één rijbaan op de Gooiseweg afgesloten. ''Ik merk dat de rijbaan steeds drukker wordt. Maar er is altijd wel een mogelijkheid, een weg ergens'', vertelt een automobilist. 

Een voorbijganger merkt niet zo veel van de werkzaamheden. ''Het enige dat ik merk is dat je daar niet onder door kan lopen'', vertelt hij, wijzend naar een voetgangersonderdoorgang tussen E-buurt en D-buurt.

Lasser - AT5

Gevolgen voor het verkeer

Automobilisten die rijden van het Prins Bernhardplein richting Gaasperdam kunnen last hebben van de werkzaamheden. Één rijbaan is afgesloten en de maximumsnelheid is verlaagd naar 50 km/u.

Ook moeten voetgangers rekening houden met de werkzaamheden. Overdag is één van de twee onderdoorgangen van de Gooiseweg tussen 07.00 en 16.00 uur afgesloten. De werkzaamheden zijn volgens planning eind februari afgerond. 

Meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam