Start van hoofdcontent

Rechtspraak

nl

Opnieuw 4 jaar cel geëist tegen vrouw voor achterlaten baby in container Slotermeer

5 februari 2024, 16.04 uur · Aangepast 5 februari 2024, 16.39 uur · Door Niels van Steijn

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw 4 jaar cel geëist tegen de moeder van de baby die in oktober 2014 werd gevonden in een ondergrondse vuilcontainer in Slotermeer. De zwakbegaafde Todisoa R. wordt verdacht van poging doodslag. R. werd eerder al veroordeeld tot vier jaar cel, maar de vrouw ging in hoger beroep. Ze heeft altijd ontkend de baby te hebben gedumpt.

AT5

De baby werd op zondagochtend 26 oktober 2014 rond 04.15 uur aangetroffen in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat in Slotermeer. Een getuige die huilgeluiden hoorde, had de politie gewaarschuwd die het meisje, met behulp van de brandweer, levend uit de container kon bevrijden.

De moeder van de baby, Todisoa R, werd in mei 2021 opgepakt in Duitsland. De vrouw, geboren op Madagaskar, werd daar aangehouden nadat haar vingerafdruk werd teruggevonden in een Duitse databank. Ze werd later overgeleverd aan Nederland. 

Biologische vader de dader?

Tijdens een verhoor bekende de vrouw dat ze inderdaad haar baby in een dichtgeknoopte tas in de vuilcontainer had gegooid. Later zei ze bij de rechter-commissaris dat dit toch niet klopt. Bij de inhoudelijke behandeling van de zaak begin 2022 stelde de vrouw tegen de rechter dat ze de eerste verklaring onder druk had gegeven. Ze gaf toen ook aan dat niet zij, maar een man met de naam 'Kaba' de baby zou hebben gedumpt. Die man, die ze als de biologische vader aanwijst, heeft echter aangegeven de vrouw niet te kennen. 

Het Openbaar Ministerie eiste destijds vier jaar cel voor een poging tot doodslag op de baby. "Het Openbaar Ministerie vindt dit feit zo ernstig dat we vinden dat daar een langdurige gevangenisstraf bij hoort." De vrouw werd uiteindelijk ook veroordeeld tot vier jaar cel, maar ging daartegen in hoger beroep. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938