Start van hoofdcontent

Metropool

nl

Amsterdam-Zuidoost krijgt 20 miljoen euro van het Rijk om de leefbaarheid te verbeteren

9 februari 2024, 12.25 uur · Aangepast 11 februari 2024, 13.04 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Amsteram-Zuidoost krijgt 20 miljoen euro van de overheid om de leefbaarheid in het stadsdeel te verbeteren. Dit heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) vandaag bekend gemaakt. "De 20 miljoen helpt Zuidoost bij het doorbreken van achterstelling in buurten waar de problemen het grootst zijn en het aanpakken van de achterstanden van fysieke en mentale gezondheid”, aldus De Jonge.

In totaal werd er vandaag over 22 regio's in het hele land ruim 386 miljoen euro verdeeld voor dit soort projecten. Ze kunnen dat geld gebruiken voor plannen die leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers verbeteren. 

Metropoolregio Amsterdam-West

Ook de metropoolregio Amsterdam-West, aan de westkant van de stad lopend van Beverwijk tot Hoofddorp, mag 20 miljoen bijschrijven om iets te doen aan bijvoorbeeld overlast van bijvoorbeeld Schiphol. 

Tekst loopt door.

AT5

"In dat gebied is er hoge milieudruk door luchtverontreiniging en geluid. Met de 20 miljoen euro wil de regio aan de slag met het aanpakken van de leefomgeving. Ze zetten in op gezonder leven en meer groen", vertelt de minister.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938