Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Meerdere jongeren beroofd en mishandeld in Weesp: "Grof geweld werd niet geschuwd"

26 februari 2024, 10.13 uur · Aangepast 26 februari 2024, 11.25 uur · Door AT5

De politie heeft in korte tijd meerdere aangiftes ontvangen van mishandelingen, waarbij jongeren zijn belaagd, beroofd en mishandeld. Zowel de slachtoffers als de verdachten zijn 'opvallend jong'. De politie is een onderzoek gestart.

AT5 / Luuk Koenen

Bij drie incidenten in 2024 werden de slachtoffers ingesloten en door meerdere personen aangevallen en in elkaar geslagen. Deze voorvallen vonden op verschillende plekken in Weesp plaats. Volgens de politie was telkens een verband te zien met school en sociale media.

"Grof geweld werd niet geschuwd; één slachtoffer heeft ernstig letsel opgelopen, terwijl een ander, toen hij op de grond lag, tegen zijn hoofd werd geschopt", laat de politie weten. 

De politie ziet in dit onderzoek overeenkomsten met incidenten in het tweede halfjaar van 2023, waaronder gewelddadige aanvallen door groepen jongeren tijdens en na het Sluis-en-Bruggenfeest in Weesp. De verdachten pleegden toen de gewelddadigheden in de avond en nacht en steeds in wisselende samenstellingen.

Quote

"Bij een andere casus werd het slachtoffer beroofd van bijna al zijn kleren."

Politie Amsterdam

In dat onderzoek kreeg de politie toegang tot beeldmateriaal van de aanvallen, wat ook geleid heeft tot de identificatie van de verdachten. Enkele van die jongeren bleken betrokken te zijn bij een ander gewelddadig incident op het station van Weesp, waarbij een stelletje het doelwit was. "En bij een andere casus werd het slachtoffer beroofd van bijna al zijn kleren", aldus de politie. De verdachten zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

De politie doet een oproep aan iedereen die informatie heeft over de recente of soortgelijke incidenten, of mogelijk zelf slachtoffer is geworden, om zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938