Start van hoofdcontent

Stad

nl

Broedplaats geopend voor Sluisbuurt: "We kunnen hier werken aan sociale binding"

1 maart 2024, 20.00 uur · Door Fleur Kin & Aron Boiten

Midden op de zandvlakte op het Zeeburgereiland opende vandaag Broedplaats Baggerbeest. Het Baggerbeest moet gaan dienen als cultureel hart voor de toekomstige Sluisbuurt waar de komende jaren 5500 nieuwe woningen gebouwd worden. ''Het baggerbeest dient als openbare plek en we nodigen de buurt dan ook echt uit om langs te komen.''

AT5

"Het is heel mooi dat we vanaf het begin kunnen werken aan de sociale en culturele binding van deze nieuwe stadswijk", zegt Ryan van der Knaap, projectcoördinator van de broedplaats. "We hebben meer dan zeventig ateliers, een bar met een terras, een jongerencentrum en een weggeefwinkel."

Tijdens de opening zijn alle ateliers open en worden er verschillende workshops gegeven. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen T-shirt met een zeefdruk maken. Ook is er toneel, livemuziek en treden er verschillende dj's op.

Quote

"Na mijn eerste schilderij hier moest ik zelfs een beetje huilen"

Uzine Park - Kunstenaar

Kort voor de grote opening zijn de meeste kunstenaars al druk bezig in hun atelier. De aanwezige kunstenaars zijn enthousiast over de nieuwe broedplaats. '"In mijn vorige atelier was de ruimte erg beperkt en kon ik alleen kleine kunst maken. Na mijn eerste grote schilderij hier moest ik zelfs een beetje huilen", vertelt Uzine Park.

Voor de buurt moet nog blijken of het een succes is, maar kunstenaar Amber Aarts hoopt in de komende tien jaar mooie dingen samen met de buurt te mogen maken en dat de broedplaats een vorm van inspiratie is. Dit sluit aan bij het doel van de organisatie.

Het openingsfeest van broedplaats Baggerbeest duurt tot vanavond 23:00 uur. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938