Start van hoofdcontent

Oost

nl

Kortstondige achtervolging eindigt met auto over de kop in Dapperbuurt

8 maart 2024, 21.46 uur · Aangepast 9 maart 2024, 15.26 uur · Door AT5

Een kortstondige achtervolging door het centrum en Oost is geëindigd met een voertuig over de kop in de berm bij de Pontanusstraat. De automobilist ging er bij een verkeerscontrole met hoge snelheid vandoor en botste daarbij tegen een politieauto en een verkeersbord. Ook reed de automobilist mogelijk nog een fietser aan. Drie mannen zijn aangehouden, twee van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Bij het tankstation aan de Sarphatistraat, bij de kruising met de Zeeburgerstraat, probeerden agenten de auto te stoppen voor een controle. De automobilist koos er echter voor om vol gas het tankstation te verlaten. Op de Sarphatistraat reed hij mogelijk ook nog een fietser aan, maar de politie heeft het slachtoffer nog niet aangetroffen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het slachtoffer zich zeker nog moet melden als de aanrijding daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.  

De automobilist reed met hoge snelheid, volgens een buurtbewoner zeker met 100 kilometer per uur, door de Pontanusstraat. Daar kwam de verdachte in botsing met een verkeersbord dat op een vluchtheuvel stond. De automobilist verloor toen de macht over het stuur en belandde in de berm bij het spoor. De drie mannen zijn uit de auto gehaald en alle drie aangehouden. Twee van hen moesten door naar het ziekenhuis met nog onbekend letsel. 

Waarom de agenten het drietal in de auto wilden controleren is nog niet duidelijk. De politie doet op het moment onderzoek in de straat, waar het door de wenteling een ravage is. Een groot gedeelte van de Pontanusstraat is daarom afgezet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938