Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Meerdere schoten gelost bij flatportiek in Osdorp, man (38) en vrouw (36) aangehouden

9 maart 2024, 08.56 uur · Aangepast 9 maart 2024, 10.50 uur · Door AT5

Er zijn vannacht meerdere schoten gelost voor het portiek van een flat aan de Martini van Geffenstraat in Nieuw-West. Even later werden er in een woning in de buurt een 38-jarige man en een 36-jarige vrouw aangehouden. "In de woning troffen we een vuurwapen aan en deze hebben we uiteraard in beslag genomen", aldus een woordvoerder van de politie. Er vielen geen gewonden.

De politie kreeg een melding binnen van iemand die meerdere schoten zou hebben gehoord. Meerdere eenheden van de politie werden opgeroepen. In de centrale hal van de flat en op straat lagen meerdere kogelhulzen. Op foto's zijn meerdere hulzen te zien, er is zeker vijf keer geschoten. 

In de omgeving worden kort na het schietincident twee verdachten in een woning aangehouden. "Zij zitten nu vast en worden gehoord", aldus de woordvoerder.

De politie laat verder aan AT5 weten dat het nog onduidelijk is wat er precies is gebeurd. "We doen onderzoek naar het schietincident en zijn op zoek naar getuigen die meer weten. Als mensen iets gezien of gehoord hebben in de omgeving kan dit echt waardevol zijn voor het onderzoek."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938