Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Hato kijkt vol vertrouwen naar Villa-uit: "Hadden vorige week verdiend te winnen"

13 maart 2024, 19.59 uur · Aangepast 13 maart 2024, 21.08 uur · Door Maarten Westerduin

Na verrassend sterk optreden van Ajax in de eerste wedstrijd tegen Aston Villa (0-0) kijkt Jorrel Hato vol vertrouwen naar de return van morgenavond. Op Villa Park kan de ploeg zich plaatsen voor de kwartfinale van de Conference League.

Normaal gesproken worden Ajax-supporters niet snel warm of koud van een 0-0, maar gezien het dramatische seizoen was de wedstrijd van vorige week een flinke opsteker. Ook voor Jorrel Hato, die nog altijd denkt dat er meer in had gezeten.

"Als je ziet hoe we het vorige week hebben gedaan, dan hadden we meer dan verdiend om te winnen. We hebben ook niet veel weggegeven, dus ik heb zeker vertrouwen", aldus de pas 18 geworden verdediger, die er wel rekening mee houdt dat Villa morgen sterker voor de dag komt.

'Aanvallender'

Ook Van 't Schip sluit niet uit dat het spelbeeld in Birmingham anders zal zijn dan vorige week in Amsterdam. "Toen probeerden ze vanuit een gesloten defensie te spelen. Ik verwacht dat ze nu meer zelf initiatief zullen nemen en aanvallender gaan spelen", zegt de trainer.

Volgens Van 't Schip kan de wedstrijd die Villa daarna moest spelen donderdag een rol hebben gespeeld. De ploeg staat op dit moment op pole position voor de vierde plek in de Premier League, die recht geeft op een Champions League-ticket. "Het kan zijn dat ze vorige week met de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (van afgelopen zondag, red.) in hun achterhoofd naar de Arena zijn gekomen." Villa verloor die wedstrijd overigens met 0-4 van Spurs.

Blessures en schorsingen

Tegen Villa kan Ajax niet beschikken over Steven Berghuis en Steven Bergwijn, die allebei nog geblesseerd zijn. Tristan Gooijer kreeg vorige week rood en is dus geschorst voor de return.

Brian Brobbey, die afgelopen zondag tegen Fortuna (2-2) niet kon starten vanwege een geïrriteerde pees, staat hoogstwaarschijnlijk wel aan de aftrap. Volgens Van 't Schip is iedereen die afgelopen zondag speelde ook morgen wedstrijdfit.

"Je weet het met Brian niet zeker" lichtte Van 't Schip de situatie van zijn spits toe. "Hij heeft gesukkeld met zijn knie. De ene keer gaat het goed, de andere keer heeft hij er last van. We moeten er nog naar kijken, maar zoals het er nu naar uitziet, lijkt het erop dat hij kan spelen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938