Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

Groot onderhoud fiets- en voetpad Haarlemmerweg: ''Zat vol kuilen en gaten''

18 maart 2024, 14.00 uur · Aangepast 18 maart 2024, 15.11 uur · Door Korine Geerdink / AT5 Producties

Het fiets- en voetpad aan de Haarlemmerweg ligt op de schop voor groot onderhoud. Niet alleen het wegdek wordt vernieuwd, ook de kabels en leidingen worden vervangen. In Het Verkeer nemen we een kijkje bij de werkzaamheden en spreken omgevingsmanager Francis van Deudekom over de impact op de buurt. 

AT5

De werkzaamheden aan het fiets- en voetpad aan de Haarlemmerweg zijn nodig omdat het wegdek in slechte staat was. ''En als de weg dan toch open moet, vervangen we ook direct de gasleiding, waterleiding en elektrakabels'', legt Van Deudekom uit. 

De werkzaamheden zijn opgedeeld in vijf fases. ''Dit doen we om zo min mogelijk overlast te creëren'', aldus Van Deudekom. Op dit moment wordt er gewerkt tussen de Den Brielstraat en Vredenhof. Dit neemt niet weg dat de werkzaamheden wel impact hebben op de buurt. 

''De buurt merkt natuurlijk veel van de afzetting en de drukte. De werkzaamheden maken geluid en het is voor de deur van bewoners, dus ja ze merken het wel'', vertelt Van Deudekom.

Quote

''Ze mogen hier niet fietsen maar dat doen ze toch''

Bloemenverkoper
AT5

Voorbijgangers en bewoners die we spreken hebben gemengde gevoelens over de werkzaamheden. ''Ja vreselijk, overal liggen de wegen open'', aldus een man op weg naar zijn werk. ''Het is wel nodig, de weg zat vol kuilen en gaten'', vertelt een dame op een scootmobiel. ''Maar het is wel lastig om langs de werkzaamheden te rijden.''

De bloemist op de hoek merkt vooral de fietsers op die langs de afzetting proberen te fietsen. ''Ze mogen hier niet fietsen maar dat doen ze toch.'' Van Deudekom benoemt ook dat de fietsers een uitdaging zijn. ''Het is een belangrijk fietspad voor zowel stad-in als stad-uit dat we nu afsluiten. Maar ze kunnen een omleiding volgen via het Brettenpad.'' Voetgangers kunnen over loopschotten wel langs het werk lopen.

De werkzaamheden aan het fiets- en voetpad aan de Haarlemmerweg tussen de Den Brielstraat en Vredenhof duren tot 26 juli. Het gehele project is klaar op 2 augustus. 

AT5

Heb je vragen of suggesties voor de redactie van Het Verkeer, stuur ons dan een mail: [email protected]

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad vind je op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam