Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Hollandse Meesters centraal in nieuwe expositie Fabrique des Lumières

24 maart 2024, 20.00 uur · Door Nadine van Ginkel & Madelein Pas

Vanaf dit weekend nemen 325 schilderijen van 50 verschillende Hollandse schilders de grote hal van Fabrique de Lumières op het Westergasterrein over. Het gaat om de expositie 'Van Vermeer tot Van Gogh, Hollandse Meesters' en 'Mondriaan, Een Overdaad aan Kleur'. AT5 nam een kijkje. 

AT5

Het maakproces 

Een team van 30 mensen werkte een jaar aan 'Van Vermeer tot Van Gogh, Hollandse Meesters' en 'Mondriaan, Een Overdaad aan Kleur'. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee in de wereld van de kunstenaren, door middel van de beelden en muziek. Voor de tentoonstelling gebruikte het team technieken uit AI. ''We gebruiken het meer en meer, omdat je een sfeer maakt. Een omgeving om kunstwerken te introduceren'', vertelt Virginie Martin, Creative Director van Fabrique des Lumières.  

Hollandse kunstenaars blijven scoren 

De keuze om deze collectie van Hollandse meesters in Fabrique des Lumières tentoon te stellen, komt op een moment waarop de populariteit van deze werken een nieuw hoogtepunt lijkt te bereiken. De recente tentoonstellingen van Vermeer en Frans Hals in het Rijksmuseum trokken immense menigten en brachten een hernieuwde waardering voor deze klassiekers teweeg. 

De tentoonstelling is tot het eind van dit jaar te zien. 

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda