Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gemeenteraad wil gratis toegang Nationaal Holocaustmuseum voor Amsterdamse middelbare scholieren

27 maart 2024, 18.20 uur · Door AT5

Zo goed als de volledige gemeenteraad wil dat Amsterdamse middelbare scholieren gratis een bezoek kunnen brengen aan het net geopende Nationaal Holocaustmuseum. Alle partijen, behalve Forum voor Democratie, ondertekenden de motie. De partijen willen dat de gemeente gaat samenwerken met verschillende partijen om indien nodig de gratis kaartjes te financieren. 

AT5

Volgens de partijen kan het Nationaal Holocaustmuseum 'een belangrijke educatieve rol vervullen' voor het begrijpen van de Holocaust. "De Holocaust is een cruciaal hoofdstuk in de geschiedenis van Amsterdam, 
Nederland en de mensheid."  Redenen om de toegang voor de leerlingen gratis te maken zijn dat het aantal antisemitische incidenten wereldwijd groeit en de bewustwording van de oorlog juist daalt. 

Maar om die bewustwording en kennis aan de jeugd te geven, mogen 'financiële belemmeringen' niet een probleem worden om het museum niet te bezoeken. De twaalf partijen roepen daarom het stadsbestuur op om de kaartjes gratis te maken voor middelbare scholieren door een samenwerking aan te gaan met het museum of andere 'relevante instanties'. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938